Blog: Rasechte perfectionist.

Hi! Aangenaam. Hier spreekt een rasechte perfectionist, voor het eerst met de billen bloot op het internet!

 

Nieuwsgierig?! Nou, ik zal je vertellen waarom, want kijk…

 

Hulp vragen. Een lastig fenomeen als je het mij vraagt! Als rasechte perfectionist is dit namelijk wel het laatste wat ik wil doen, gewoonweg om het sterke gevoel van falen niet te hoeven ervaren! Waarom? Heel simpel. Ik wil het zelf kunnen!
Leven met de drijfveer om alles eruit te halen wat er in zit, daar dan ook in te slagen en succesvol in te zijn! Mijn eigen passie na te streven en te teren op de positieve energie, die ik hieruit haal. Vervolgens kan ik genieten van alle kleine dingen in het leven! Zowel in mijn werk, als privé!

 

Heerlijk toch?! Een zorgeloos leven!

 

… Niets is minder waar. Als eigen ondernemer is het bijna onmogelijk om zorgeloos te leven. Vooral als starter komt er een heleboel bij kijken en om daarin goed te kunnen slagen, stelde ik mezelf onmogelijke eisen op! Deze eisen werden onrealistische verwachtingen, waar ik voor mijn gevoel keer op keer niet in slaagde.

 

Mijn perfectionisme kreeg hiermee een keerzijde en begon hinderlijk te werken. Het maakte me erg onzeker en ik ging twijfelen over mezelf, mijn werk, mijn passie. Wat als het nu niet goed is wat ik doe of wie ik ben? Zullen anderen me wel goed genoeg vinden? Wat heb ik nou te bieden? … Dit gaat mij nooit lukken?!

 

De overtuiging dat ik het kan, weet wat ik wil en wie ik ben was opeens niet meer zo sterk! ‘s Avonds lag ik te piekeren in bed, sliep slecht en werd vervolgens vermoeid wakker. Overdag was ik niet te genieten, reageerde vaak chagrijnig en toonde niet of nauwelijks nog interesse in de ander.

 

Het enige waar ik mee bezig was, was mezelf en mijn angst. De angst om afgewezen te worden door de buitenwereld en uiteindelijk ook mezelf. Want ik zou falen, niet goed genoeg zijn en sterker nog… Ik zou het niet waard zijn!
Autsj! Dit doet pijn! Vooral omdat het nu zwart op wit beschreven staat en eigenlijk klare onzin is om zulke irreële gedachten en overtuigingen te hebben!

 

Want falen bestaat helemaal niet! Het zijn juist leermomenten, die je helpen om het de volgende keer anders te doen. En hoe leuk zou het dan zijn dat het een andere keer wel lukt?!

 

Supertof natuurlijk! Echter restte mij nog één simpele vraag. Hoe dan??

 

Wat heb ik nodig om te kunnen doen wat ik altijd al heb willen doen? Wat is er nodig om mijn drijfveren weer op te pakken? Hoe kan ik tóch mijn passie realiseren en tegelijkertijd dicht bij mezelf blijven? Hoe vind ik de balans tussen mijn dagelijkse activiteiten en vrije tijd terug?

 

Precies… het antwoord ligt eigenlijk wel voor het oprapen. Ik heb HULP nodig! Yes, het hoge woord is er uit en het is gelukt! Ik citeer: “HELP MIJ?!”

 

Zelfs voor een rasechte perfectionist is het oké om hulp te vragen! Samen met mijn therapeute ben ik op ontdekkingsreis gegaan en heb ik geleerd om mijn perfectionisme te omarmen met al haar positieve en negatieve kanten! Bovendien heeft het schrijven van deze tekst me toch wel de enige uurtjes gekost. And guess what? Je m’en fous!

 

Ik durf in mijn eigen kracht te staan met de overtuiging:

 

“Ik ben wie ik ben, niemand meer, niemand minder!”
“Ik ben een rasechte perfectionist.”

 

Wil jij meer weten over mijn ontdekkingsreis? Of zou je zelf ook graag zo’n reis willen maken, maar weet je niet hoe? Twijfel niet langer en vraag vandaag nog om hulp! Aanmelden kan heel gemakkelijk via een reactie of een persoonlijk berichtje!

 

Als ik het kan, kan jij het ook!!