PMT & Coaching

Intro

Ons eigen lichaam is hét instrument om erachter te komen hoe het nu écht met ons gaat!

Binnen mijn therapie en coaching worden ervarings- en lichaamsgerichte technieken gehanteerd, waarbij de verbinding wordt gemaakt tussen lichaam en geest!

De verschillende oefeningen zetten jou stil bij je lijf en laten je bewust worden van jouw gedachten, gevoelens en gedrag. Het is dé basis om te ontdekken wat jij nodig hebt om situaties los te laten, te veranderen of juist vast te houden.

Vervolgens worden vast genestelde negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen tijdens de behandeling omgezet in een positieve energiestroom, die voelbaar wordt in je hele lijf!

Je zult merken dat je jezelf vitaler voelt, meer zelfvertrouwen ervaart en daarmee dichter bij jezelf komt staan dan ooit tevoren!

Het is de plek waar jij weer in je kracht komt te staan en de balans tussen de dagelijkse bezigheden en vrije tijd weer terugvindt!

Het aanbod

Het aanbod van Inge Janssen – Psychomotorische Therapie is zeer divers en bestaat uit:

PMT voor jongeren en volwassenen met angst-, stress- en / of burn-out klachten

Inge Janssen – psychomotorische therapie biedt individuele therapie & coaching voor kinderen, jongeren en volwassenen met verschillende klachten.

Denk hierbij aan:

  • laag zelfbeeld
  • stress en burn-out
  • angst en onzekerheid
  • concentratieverlies
  • vermoeidheid, slaapproblemen
  • lichamelijke ongemakken
  • ADHD/autisme

Deze psychische en / of sociaal-emotionele klachten kunnen er voor zorgen dat je ontregelt raakt, niet goed weet hoe je hier mee om moet gaan of dat je er juist andere klachten van ondervindt.

Het dagelijks leven wordt hierdoor zodanig beïnvloed, dat je niet of nauwelijks nog kunt functioneren op sociaal, professioneel en/of emotioneel vlak.

Tijdens de PMT speelt het thema Acceptatie dé basis voor iedere verandering!

 

 

 

Ontspannen met aandacht

Ontspannen is een kracht, die ieder mens gekregen heeft en zichzelf aan kan leren!

In samenwerking met FeelGoodClub bij BoukeSport biedt Inge Janssen – PMT een 12-weekse cursus ‘Ontspannen met aandacht’.

Iedere deelnemer gaat met aandacht op zoek naar het probleem van zijn spannings- en/of stressklachten en leert de voordelen van ontspannen. Ieder voor zich ontdekt wat hij nodig heeft om de juiste balans te vinden tussen dagelijkse activiteiten en vrije tijd.

Ontspannen met aandacht is thuis makkelijk toe te passen, waardoor er altijd en overal tijd voor zichzelf vrij te maken is om helemaal tot rust te komen! Het neemt slechts enkele minuten tot een half uur van de dag in beslag!

Meer informatie of direct aanmelden?

PMT in het onderwijs

Binnen het (speciaal) onderwijs is het ook mogelijk om PMT aan te bieden als aanvulling op de zorgaanbod van de school.

Zo heb ik bijvoorbeeld 1,5 jaar PMT aangeboden op een VSO school in Stevensbeek, De Korenaer.

Inge Janssen biedt zowel individuele als groepstherapie aan voor leerlingen, die vastgelopen zijn op school door sociaal-emotionele en/of gedragsproblemen.

Hierbij kun je denken aan omgaan met boosheid, vergroten van zelfvertrouwen / weerbaarheid, bevorderen van de executieve functies, (faal)angst en examenstress.

Samen met de leerling en de IB’er wordt een hulpvraag opgesteld, waarmee we vervolgens door middel van sport en spel aan de slag gaan.

Het voordeel van PMT in het onderwijs, is dat het direct op locatie gegeven kan worden en het voor de leerlingen makkelijker is om de transfer naar de klas of in de directe omgang met leeftijdsgenoten gemaakt kan worden.

WORKSHOP ‘Kom terug in je kracht!’

Binnenkort komt Inge Janssen – PMT met een nieuw aanbod, waarin jij ook kunt kiezen voor één of tweedaagse workshops bij jou thuis!

Tarieven & vergoedingen

Intake gesprek
(30 minuten)
Per sessie
(60 minuten)
Eindverslag (op aanvraag)
PMT & Coaching
Individueel
€ 35,00 * € 75,00 BTW vrijgesteld* € 10,00
PMT in het onderwijs In overleg
12-weekse cursus Ontspannen met
aandacht
Max. groepsgrootte 8 pers.
Voor leden van BoukeSport €10,00 p/m Voor niet-leden €100,00 excl. BTW n.v.t.
Workshops Verdere informatie over tarieven volgt

Vergoedingen:
* Voor diverse behandelingen bij Inge Janssen – PMT kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. Afhankelijk van de zorgverzekeraar worden behandelingen vanuit een aanvullende verzekering vergoed.

Via de volgende link kun je alles lezen over vergoedingen vanuit jouw zorgverzekeraar, www.zorgwijzer.nl.
Kijk onder ‘Vergoedingen’ via alternatieve geneeswijzen naar vaktherapie. Vervolgens krijg je een overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar.

Het is belangrijk om voorafgaand de behandeling goed uit te zoeken in hoeverre jij in aanmerking komt voor een vergoeding. Mochten hier vragen over zijn, neem dan contact op, kijken we hier samen naar.

Inge Janssen – PMT heeft een erkend lidmaatschap bij de volgende beroepsorganisaties: NFG & FVB.

AGB-codes
In verband met fraude gevoeligheid worden mijn AGB-codes niet op de website vermeld. Indien nodig zijn deze op te vragen via telefoon of e-mail.

Klachtenregeling: WKKGZ

Alle hulpverleners, aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), zijn gehouden aan de Wkkgz. Binnen deze wet is vastgelegd dat hulpverleners een klachtenfunctionaris moeten aanstellen en zijn aangesloten bij een door de overheid erkende geschillencommissie.

Inge Janssen – Psychomotorische therapie, lid van de NFG, dient zich te houden aan deze wet en zal bij eventuele klachten de afhandeling hiervan via de NFG laten verlopen. Bij eventuele klachten, vertrouwenspersonen en voor meer informatie kun je terecht op de onderstaande website:

>> klachten over uw therapeut