Over Inge

Even voorstellen

Mijn naam is Inge Janssen (1991) en ik ben geboren en getogen in Reusel, waar ik samen met mijn vriend in een heel leuk huis woon. Ik ben psychomotorisch therapeut in regio de Kempen, werkzaam op locatie in Valkenswaard en Bladel/Netersel. Na mijn afstuderen in juni 2015 op de HAN in Nijmegen ben ik al snel de uitdaging aangegaan om een eigen praktijk in psychomotorische therapie op te starten. De keuze om een eigen bedrijf te starten was voor mij niet zo lastig. Ik wilde heel graag als zelfstandige aan de slag en mensen helpen om terug te komen in hun eigen kracht!

Één van mijn krachtigste drijfveren hierbij is dan ook dat ik een echte doorzetter ben en graag alles uit het leven wil halen wat er in zit. Zo ook het uitvoeren van mijn passie!

‘Zijn wie je wilt zijn door te doen wat bij je past en te voelen dat je goed genoeg bent zoals je bent!’

Echter kan dit niet zonder goed te luisteren naar het lichaam. Het eigen lichaam is namelijk het belangrijkste instrument, die ons vertelt hoe het gaat en wat we daarvoor nodig hebben om los te laten, te veranderen of vast te houden.

In mijn behandelingen staat dan ook het ervarings- en lichaamsgericht werken centraal. Ons lichaam, samen met al onze gedachten en gevoelens, maakt ons bewust van wat wij nodig hebben in bepaalde situaties. Door hier de focus op te leggen en lijfelijk te ervaren wat ander gedrag met ons doet, zijn we in staat om hier met een bewustere manier mee om te gaan. Daarnaast draait het niet alleen om het lichaamsbewustzijn, ook aspecten als (non-)verbale communicatie, contact met jezelf/anderen en reflectie geven ons het juiste inzicht in dilemma’s. Al deze aspecten zitten zo veel mogelijk verweven in mijn behandelingen, waardoor men beter in staat is om dichtbij zichzelf te blijven en daarmee de balans (terug) vindt tussen dagelijkse bezigheden en ontspanning.

 

Psychomotorische therapie

Sinds november 2015 is Inge Janssen – Psychomotorische Therapie officieel van de grond gekomen en ben ik werkzaam als PMT’er in regio De Kempen. Ik ben gestart met het werken met kinderen en jongeren met sociaal-emotionele en/of gedragsproblemen. Zowel particulier als binnen een school voor voortgezet speciaal onderwijs.

Dit doe ik nog altijd met alle liefde en plezier en ik haal ontzettend veel voldoening uit hetgeen wat zij bij mij (en ik van hen) leren! Echter miste ik voor mezelf de diepgang naar de passie en drijfveren van deze mini-mensjes. De vraag ‘Waarom doen wij de dingen zoals wij doen?’ bleef steeds bij mezelf terugkeren.

Om mijzelf te blijven uitdagen, wilde ik heel graag mijn interesses en kennis verbreden. In 2016 ben ik naast het werken met kinderen verder op ontdekkingsreis gegaan en aan de opleiding tot NLP Practitioner gestart.

In maart 2017 heb ik mijn NLP-certificaat behaald en ben ik erg enthousiast geraakt om deze kennis samen met mijn passie voor PMT met elkaar te verweven!

Op dit moment bied ik zowel individuele therapie, groepslessen als workshops voor jongeren en (jong)volwassenen met (sociaal-)emotionele en/of psychische klachten. Persoonlijke aandacht en flexibiliteit binnen mijn onderneming zorgen voor een efficiënte werkwijze. Daarom werk ik op locatie bij jou in de buurt of kom ik bij je thuis.

Opleiding

Ik ben afgestudeerd psychomotorisch therapeut (2015, HAN Nijmegen) en Practitioner of Neuro-Linguistic Programming (2017, NLPinEindhoven). Naast deze opleidingen heb ik cursussen gevolgd op het gebied van autisme, gedragsproblemen bij jongeren, angst, stemming en burn-out. Daarnaast volg ik nog regelmatig nascholing en bezoek ik vanuit beroepsorganisaties
congressen/symposia om mijn kennis en vaardigheden op peil te houden.

Lidmaatschappen

FVB | Federatie Vaktherapeutische Beroepen

NVPMT | Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie

CKJT | Coöperatie Kinder- en Jeugdtherapeuten

NFG | Nederlandse Federatie Gezondheidszorg

Samenwerkingen

OKE De Kempen

BoukeSport Reusel